Fr. Jun 14th, 2024

Ontvang onze privé-analyse
Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van e-mails volgens uw privacybeleid.
Welkom bij stablecoins! – De laatste aankondiging van Brian Brooks heeft nogal wat stof doen opwaaien en bevestigt zijn onwrikbare vertrouwen in Bitcoin en het regelgevend kader. De laatste verwijst naar stalmunten. Van nu af aan kunnen banken en Corona Millionaire spaarorganisaties ze gebruiken in hun bedrijfsvoering.

Stabiele munten eindelijk in de schijnwerpers
Binnen de cryptosfeer was het jaar 2020 het jaar van de stalmunten en het DeFi. De volumes die worden verhandeld in stabiele valuta zijn nu in de miljarden en de vraag naar dit soort digitale valuta blijft groeien. De Amerikaanse bankentoezichthouder is van plan de voordelen van stablecoins uit te breiden naar de entiteiten die onder zijn toezicht staan.

Om deze reden heeft de OCC een verordening uitgevaardigd die banken en spaarbanken toestaat om zich als validatieknooppunten aan te sluiten bij openbare blokkades, of om stablecoin trades uit te voeren terwijl ze hun eigen blokkades uitgeven.

„Onze brief neemt elke juridische onzekerheid weg over de vraag of banken als validatieknooppunten kunnen aansluiten op blockchains of stabiele munt betalingen kunnen verrichten ten behoeve van klanten die steeds meer eisen stellen aan snelheid, efficiëntie, interoperabiliteit en transactiekosten. »

Het Bureau van de Commissaris van de Munt, geciteerd in de CCO-brief.
Deze transacties zullen echter moeten voldoen aan de komende verordening inzake particuliere crypto-portefeuilles, evenals aan de STABLE ACT, die vereist dat de identiteit van alle bij een transactie betrokken partijen bekend is. Hoewel deze machtiging een stap vooruit is, zal de werkelijke impact ervan moeten worden gecontroleerd met het oog op de standvastigheid van de twee komende wetgevingen.

Von admin