DE BITCOIN-ANALIST DIE STIERENVAL BIJ $14.000 VOORSPELDE, ZEGT DAT $12.000 DE VOLGENDE IS

Bitcoin ondergaat een kortstondige trendbreuk na het raken van een driejarige high boven de $14.000 met een neiging om $12.000 te testen in de komende sessies, zegt Dmitriy Lavrov.

De onafhankelijke marktanalist, die in zijn analyse van 1 november een stierenvalscenario in de buurt van het $14.000 niveau correct heeft voorspeld, zegt dat de uurdiagrammen van Bitcoin een bearish signaal geven. Hij merkte op dat „grote spelers“ winst hebben behaald aan de lokale top na het verlaten van hun longposities. Tegelijkertijd verhoogden amateur-handelaren hun biedingen op Bitcoin.

Dat leidde tot een handelsonevenwicht. De bredere invloed van invloedrijke handelaren in de Bitcoin-markt bracht de prijzen lager. Ondertussen wachtten de kleinere vissen, die net Bitcoin op een hogere hoogte hadden gekocht, op hun longposities om winst te maken.

Meneer Lavrov gelooft dat de onbalans zal blijven bestaan totdat de cryptocurrency $12.000 bereikt. De analisten kwamen tot de bearish conclusie na het plaatsen van de koers op een opwaarts kanaalpatroon – een structuur die de $12K in het midden laat zien. Het niveau valt ook samen met het 50-dagen voortschrijdend gemiddelde.

Dat zet het niveau naast twee convergerende steunzones. Het is een zaak die handelaren meestal maken om een prijsreactie te voorspellen.

BITCOIN 4H GRAFIEK

Meneer Lavrov bood verder bewijs aan om zijn oproep van $12.000 voor Bitcoin te rechtvaardigen.

De analist drukte het tijdsbestek van zijn grafiek van een dag tot vier uur, een beweging die automatisch zijn 200-periode voortschrijdend gemiddelde aanpaste naar $11.970 op het moment van dit schrijven.

Dat creëerde extra convergerende ondersteuning op een kleinere tijdframe-grafiek, die de traders met een korte-termijn-bereidheid ook op zoek is naar een hertest van $12.000.

„De correctiebeweging lijkt een goed idee als we rekening houden met de prijsactie in de verzetszone“, voegde de heer Lavrov eraan toe. „Nieuwe dagelijkse kaarsen zullen ons nieuwe informatie kunnen geven. RSI is in de overboughtzone en zal een goed bearish signaal kunnen geven. MACD is nu bearish.“

TOCH IS HET BULLISH

De heer Lavorov merkte op dat de daling in de richting van 12.000 dollar niet zou leiden tot de uitputting van de Bitcoin op de middellange en lange termijn bullish bias. Hij verwachtte dat grote handelaren de dip zouden gebruiken om de cryptocurrency tegen lagere tarieven te kopen. Het bullish sentiment bij $12K heeft genoeg verdiensten om de prijs boven de $16.000 te sturen.

Een deel van de reden is fundamenteel. Bitcoin-handelaren verwachten een grote koersrally na de Amerikaanse presidentsverkiezingen van dinsdag.

Een duidelijke overwinning voor Joe Biden of Donald Trump zou de weg vrijmaken voor het tweede coronavirusstimuleringspakket. Stieren geloven dat een stijgend fiscaal tekort, gekoppeld aan de toezegging van de Federal Reserve om zich te richten op een hogere inflatie, meer kapitaal naar de Bitcoin-markt zou sturen.

„Het lijkt erop dat we ons in een ander „dit is goed voor Bitcoin“ moment bevinden,“ merkte Max Bronstein op, een analist bij Coinbase exchange. „Een Biden overwinning + blauwe senaat garandeert effectief een golf van stimulans, met een vloer van 2 biljoen dollar. In het geval van een verdeelde regering, staat de Fed klaar om de aankoop van activa uit te breiden.“

Bitcoin handelde op 13.440 dollar ten tijde van dit schrijven, een daling van 0,84 procent intraday.