Optimisme over Trump’s Recovery en Stimulus Talks helpt Amerikaanse voorraden en Bitcoin

Op maandag (5 oktober) gaan de Amerikaanse aandelen, Bitcoin Revolution en het goud allemaal omhoog dankzij het gerechtvaardigde optimisme over het herstel van president Trump van COVID-19 en de onderhandelingen over de volgende COVID-19 stimuleringswet.

Zoals CNN eerder vandaag meldde, sprak de stafchef van het Witte Huis Mark Meadows over de „ongelooflijke vooruitgang“ van president Trump tijdens een interview over „Fox and Friends“, en zei dat later vandaag besloten zou worden of hij ontslagen zou kunnen worden uit het Walter Reed National Military Medical Center:

„Nou, die beslissing is nog niet genomen. Het is duidelijk dat hij in één nacht beter wordt en dat zijn gezondheid steeds beter wordt. De dokters zullen ergens laat in de ochtend een evaluatie hebben en dan zal de president in overleg met de dokters een beslissing nemen over het al dan niet ontslaan van hem later vandaag…

„We zijn nog steeds optimistisch dat op basis van zijn ongelooflijke vooruitgang en hoe sterk hij is geweest in zijn strijd tegen deze Covid-19 ziekte, dat hij zal worden vrijgelaten, maar die beslissing zal pas later vandaag worden genomen.“

Wat de stimuleringsbesprekingen betreft, kan het ongelukkige feit dat president Trump vorige week COVID-19 heeft gecontracteerd, helpen om de onderhandelingen over het volgende fiscale stimuleringspakket nieuw leven in te blazen. Volgens een rapport van CNBC, had de Spreker Nancy Pelosi van het Huis dit op Vrijdag te zeggen over haar besprekingen met de Secretaresse van de Schatkist van de V.S. Steve Mnuchin: „We blijven werken aan de tekst om snel tot een akkoord te komen.“

Momenteel (vanaf 11:33 EDT of 15:33 UTC op 5 oktober), de Dow Jones Industrial Average, de S&P 500, en de Nasdaq Composite zijn in groen gebied, een stijging van 1,30%, 1,38%, en 1,71% respectievelijk.

Deze twee katalysatoren, samen met een zwakkere Amerikaanse dollar-index (momenteel 93,46, een daling van 0,41%), lijken het goud en de Bitcoin te helpen.

Vanaf 15:37 UTC, handelt spotgoud rond $1915.11 per ons, een stijging van 0.78% vandaag, en Bitcoin handelt rond $10.721, een stijging van 1.26%.