Zal Bitcoin sterk blijven? Analisten wegen in

Bitcoin stijgt de laatste tijd en is er onlangs in geslaagd om voor het eerst in ongeveer drie jaar voorbij de $ 19.000 te springen. Wat nog indrukwekkender is, is het feit dat bitcoin daar blijft, en verschillende experts uit de industrie wegen nu mee .

Bitcoin zal blijven stijgen, geloven analisten

Het sentiment lijkt voor het grootste deel bullish, waarbij veel analisten beweren dat bitcoin waarschijnlijk het huidige momentum in het komende jaar zal behouden. De munt leeft hoog van het feit dat de Amerikaanse dollar en andere vormen van fiat plat op hun gezicht vallen dankzij de verspreiding van de coronaviruspandemie , die sinds half maart de financiële markten teistert.

Peter Smith – CEO en mede-oprichter van de cryptocurrency exchange Blockchain.com – gelooft dat bitcoin er is om te blijven. Hoewel het begon als een ‚groots experiment‘, heeft het zichzelf nu gecementeerd als een belangrijke ‚veilige haven‘ en een instrument om iemands rijkdom af te dekken. Hij is er zeker van dat de valuta lang meegaat en dat de acceptatie binnenkort nieuwe hoogtepunten zal bereiken.

Hij merkte in een recent interview op:

Vanaf 2017 zijn bitcoin onvermijdelijk geworden. Zet in op de onvermijdelijkheid van bitcoin.

Paolo Ardoino – de CTO bij crypto-uitwisseling Bitfinex – bood een vergelijkbare woordenstroom en zei dat hij denkt dat niets mogelijk bitcoin zou kunnen verlagen vanaf het huidige hoogtepunt. Hij zegt:

Geen enkele hoeveelheid cynisme, ongeloof of zelfs maar fantastisch denken kan de dwingende reden voor bitcoin verdoezelen. Wereldwijde vermogensbeheerders zullen hun portefeuilles dienovereenkomstig blijven herijken.

Met andere woorden, waarschijnlijk zullen steeds meer mensen bitcoin aan hun portefeuilles toevoegen in de komende jaren, aangezien het actief niet langer alleen wordt gebruikt voor speculatie.

Anthony Denier – de CEO van handelsplatform Webull – zegt dat meer mensen minder interesse beginnen te tonen in standaardactiva – zoals goud, edelmetalen, aandelen, enz. – en hun geld in crypto en bitcoin stoppen. Hij vermeldt:

Als mensen geld uit goud halen en het in bitcoin stoppen, kan dat meer brandstof opleveren voor de bitcoin-rally.

Simon Peters van e-Toro-faam merkte op dat er veel technische signalen naar voren zijn gekomen die suggereren dat bitcoin waarschijnlijk de komende weken en maanden nog sterker en groter zal worden. Hij stelt:

Als we de huidige stijging vasthouden, staat er voor het begin van 2021 $ 25.000 op de kaart. Er zal wat worden verkocht voor $ 20.000, en dit zou een korte achteruitgang kunnen betekenen, maar als bitcoin deze verkoop van zich afschudt en blijft stijgen, dan ligt oudejaarsavond voor $ 25.000 voor het oprapen.

De activa zijn stabiel geworden

Glen Goodman – auteur van het boek „The Crypto Trader“ – beweert dat de „tulpenmanie“ achter BTC nu verdwenen is, en dat de valuta zijn reputatie als mainstream actief heeft verstevigd. Hij zegt:

Al het gepraat over ‚tulpenmanie‘ in de hausse van 2017 is nu afwezig. Toen de historische Nederlandse tulpenbel eenmaal barstte, is deze nooit meer hersteld, terwijl bitcoin nu heeft laten zien dat het echt uithoudingsvermogen heeft.